1. 0

Objavte top 10 lokalít na Slovensku počas Veľkej noci

25. March 2024

Veľká noc je ako prílev čerstvého vzduchu a teplejšieho počasia po dlhej, tmavej a často aj zasneženej zime. Je to prvý zo sviatkov roka, ktorý si môžete užiť spolu so svojou rodinou a blízkymi.

Toto slávnostné obdobie je pre mnohých spojené s rôznymi tradíciami. Tie sa líšia v závislosti od regiónu alebo od vierovyznania. Predtým, ako sa pustíte do osláv a vychutnávania skvelého jedla, je fajn myslieť aj na zážitky. Veľká noc je ideálnym časom na to, aby ste si užili voľný čas s rodinou a priateľmi a zároveň objavili krásy Slovenska. Inšpirujte sa tipmi na top 10 slovenských destinácií, ktoré môžete navštíviť počas Veľkej noci.

1. Bojnice

Začnite výlet v kúpeľnom meste Bojnice, kde sa nachádza krásny, priam rozprávkový zámok. Okrem toho, že je to jeden z najkrajších zámkov na Slovensku, ponúka aj ZOO park, kde si môžete pozrieť širokú škálu zvierat. Kúsok za mestom je vyhliadka Čajka v oblakoch. 

2. Vysoké a Nízke Tatry

Pre milovníkov turistiky sú veľhory Tatry ideálnym miestom na prechádzky po horách a úžasné výhľady. Naplánujte si niektorú z mnohých turistických trás a objavujte krásy tejto unikátnej krajiny. Nezabudnite na vhodné oblečenie.

3. Piešťany a Trenčianske Teplice

Po náročnom dni strávenom v horách si doprajte oddych v termálnych kúpeľoch v Piešťanoch alebo Trenčianskych Tepliciach. Relaxujte vo wellness hoteloch a vychutnajte si pokojné prostredie kúpeľného mesta.

4. Spišský hrad

Navštívte majestátny Spišský hrad, ktorý je zároveň zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Obdivujte jeho impozantné múry a pôsobivé okolie. Niekedy sa na nádvorí konajú špeciálne podujatia, atrakcie pre deti či koncerty.

5. Červený Kameň

V blízkosti Bratislavy sa nachádza Červený Kameň, stredoveký hrad v obci Častá. Urobte si prehliadku tohto historického miesta a získajte pohľad na históriu a krásu tohto miesta. Neďaleko leží malebná Modra, kam môžete skočiť na obed či zákusok.

6. Slovenský raj

Prežite dobrodružstvo v národnom parku Slovenský raj, kde môžete objavovať skalné útvary, prechádzať sa po turistických chodníkoch a obdivovať nádherné vodopády. V blízkosti nájdete aj jaskyne, ktoré zaujmú aj deti.

7. Banská Štiavnica

Prejdite sa po čarovných uličkách Banskej Štiavnice a obdivujte historické pamiatky tohto banského mesta. Zastavte sa pri Kalvárii, Barborských baštách a iných historických miestach a múzeách.

8. Dunajské luhy

Ak preferujete relaxovať pri vode, prejdite sa po Dunaji na lodi a objavujte krásu tejto rieky a jej okolia. Obdivujte vtáky a zvieratá, ktoré žijú v tomto unikátnom ekosystéme.

9. Bratislavský hrad

Navštívte historický hrad, ktorý dominuje nad hlavným mestom Bratislava. Užite si výhľady na mesto a okolie a prehliadnite si expozície hradu. Prejdite sa po centre a vychutnajte si kvalitnú kávu či gastronomické špeciality.

10. Košice

Poprechádzajte sa po historickom centre Košíc a navštívte najväčší gotický klenot na Slovensku - Dóm svätej Alžbety. Obdivujte jeho nádhernú architektúru a prejdite sa po úzkych uličkách tohto historického mesta, metropole východu.

Tieto miesta vám poskytnú rôznorodé momenty, ktoré môžete prežiť počas Veľkej noci a užívať si ich spoločne s rodinou a priateľmi. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z týchto lokalít, dôležité je, aby ste z výletu načerpali energiu a dobrú náladu.

Autor: Adela Jasenovcová

Súvisiace články


Nechce sa vám cvičiť? Porazte lenivosť !

Čitať viac
03
May

Aké žánre vo svete kníh sú najobľúbenejšie?

Čitať viac
11
March

Prečo by ste mali čítať aj vy

Čitať viac
04
August