1. 0

Osloboďte sa od záťaže a začnite s novou prácou

Jesenné obdobie inšpiruje mnohých ľudí začať nanovo. 

01. October 2023

Možno túžite po novom pracovnom mieste alebo sa len snažíte znovu získať inšpiráciu a energiu. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko praktických tipov, ako sa oslobodiť od záťaže a začať novú životnú etapu, a tým pádom možno aj novú prácu. Pozrite sa na to bližšie!

1. Dôraz na seba a sebahodnotu

Predtým, než začnete hľadať novú prácu, alebo sa vyberiete na pracovný pohovor, je dôležité mať jasno vo svojich schopnostiach a hodnotách. Nastavte si ciele a premyslite si, čo od novej práce očakávate. Keď si uvedomíte, čo ponúkate a čo hľadáte, budete schopní lepšie sa presadiť na trhu práce.

2. Aktualizujte si svoj životopis a LinkedIn profil

V dnešnej digitálnej dobe je nevyhnutné mať aktuálny životopis a profesionálny LinkedIn profil. Starý, zastaraný životopis môže pôsobiť nezaujímavo. Zamerajte sa na výsledky, ktoré ste dosiahli na svojich predchádzajúcich pracovných pozíciách a zdôraznite svoje zručnosti a schopnosti.

3. Rozvíjajte svoje schopnosti

Ak sa snažíte presadiť na konkurenčnom trhu práce, je dôležité neustále rozvíjať svoje schopnosti. Možno budete musieť investovať čas a energiu do získavania nových znalostí alebo certifikátov. Neváhajte a choďte do toho! Väčšina zamestnávateľov ocení váš záujem o osobný, ale aj profesionálny rozvoj.

4. Vyhľadajte nové spojenia

Networking môže byť kľúčovým faktorom pri hľadaní novej práce. Pripojenie sa do profesionálnych komunít a účasť na odborných podujatiach vám môže pomôcť nájsť potenciálnych zamestnávateľov a nadviazať kontakty, ktoré môžu viesť k príležitostiam v budúcnosti. Skúste vyjsť z komfortnej zóny a uvidíte, čo vám to prinesie.

5. Aktívne vyhľadávajte pracovné pozície

Ak si hľadáte novú prácu, nečakajte, kým vám príležitosť padne do lona. Aktívne vyhľadávajte pracovné pozície na online platformách, v printových médiách a na pracovných veľtrhoch. Buďte pravidelnými návštevníkmi kariérnych webových stránok a pošlite svoj životopis na viacero miest. Ponuka je bohatá. 

6. Príprava na pohovor

Keď dostanete pozvánku na pohovor, je čas začať s prípravou. Skúmajte spoločnosť, pre ktorú by ste mali pracovať, a pozorne si prečítajte pozíciu, na ktorú sa prihlasujete. Príprava na otázky, ktoré sa môžu na pohovore objaviť, vám dodá sebadôveru a zvýši vaše šance na úspech. Taktiež si môžete objednať služby kouča, ktorý vás na pohovor pripraví. 

7. Ukážte svoju vášeň a motiváciu

Pri pohovore je dôležité nezabudnúť ukázať svoju vášeň a motiváciu pre danú prácu. Zamestnávatelia hľadajú ľudí, ktorí sú vášniví a odhodlaní. Preto neváhajte hovoriť o tom, prečo práve túto pozíciu chcete a akým prínosom môžete spoločnosti byť práve vy. Hovorte o svojich silných stránkach, ale nepreháňajte. 

8. Nezabudnite na work-life balance

A nakoniec pamätajte na to, že práca nie je všetko. Dôležité je nájsť rovnováhu medzi prácou a osobným životom. Zdravý životný štýl vám pomôže udržať sa v rovnováhe a tempe, ale zároveň nevyhorieť

 

Septembrové zmeny môžu byť náročné, ale s vhodnou prípravou a motiváciou sa môžete oslobodiť od záťaže minulosti a začať nanovo. Buďte aktívni, sebavedomí a dôslední pri hľadaní nového pracovného miesta. S týmito tipmi ste na dobrej ceste k úspechu. Veľa šťastia!

Autor: Adela Jasenovcová

Súvisiace články


Tipy na originálne darčeky na záver školského roka

Čitať viac
21
June

Prečo je VZDELÁVANIE naliehavo dôležité

Čitať viac
24
January
Novinka

Objavte top 10 lokalít na Slovensku počas Veľkej noci

Čitať viac
25
March