1. 0

Od hobby k biznisu

Chceli by ste sa živiť niečím, čo máte absolútne radi?

24. July 2020

Mnoho ľudí našlo spôsob, ako svoje koníčky a hobby zmeniť z voľnočasovej aktivity na povolanie na plný úväzok.

Ak vás táto myšlienka zaujala, nemusíte čakať na čas novoročných predsavzatí. Toto je príbeh 31 ročného Lukáša, ktorý svoje hobby pretavili do úspešného biznisu. Možno vás inšpiruje.

„Vždy som miloval fitko a posilňovanie bolo fakt mojou vášňou“

... začína svoje rozprávanie Lukáš. „Bavilo ma pomáhať mojim kamarátom, ktorí boli v tomto smere možno trochu menej zorientovaní a písať im výživové plány a na základe ich cieľov v oblasti fitness im vytvárať tréningové plány, ktoré im poskytli rutinu, ktorú mohli dodržiavať“.

A dodáva: „Robil som to niekoľko rokov a bavilo ma to. Vyvažovalo to moje zamestnanie v obchode s elektronikou, ktoré ma vôbec nenapĺňalo. Nebolo to to, čo by som chcel robiť do konca života. Teraz sa naozaj nemôžem dočkať, až budem každý deň chodiť do práce.“

 To sa ale stalo až potom, čo mu priateľ navrhol, aby sa stal osobným trénerom, a svoje zručnosti a lásku k fitness rozumne využil. "Neviem, prečo som to neurobil skôr," hovorí. Po absolvovaní kurzu osobného trénera a odborného výcviku získal prácu, ktorú chcel, ale rozmýšľal ďalej: "Povedal som si, prečo si nezaložiť vlastné podnikanie s poskytovaním školení a neprenajať si vlastný telocvičňu."

 A presne to aj urobil: založil si firmu -  vzdelávaciu spoločnosť pre sektor fitness zameranú na tých, ktorí sa chcú stať osobným trénerom alebo inštruktorom fitness. Jeho ďalším plánom sú telocvične v iných mestách, v ktorých zamestná svojich študentov po dokončení kurzu. Na začiatku mal samozrejme obavy. "Bál som sa hlavne toho, že peniaze a čas, ktorý som investoval, zmizne. Zlá bola aj predstava, že sa možno budem musieť vrátiť k práci predavača, ktorá mi pripadala depresívna.

"Vymyslite si vlastný biznis podľa toho, čo vás baví. Preskúmajte situáciu na trhu a zistite čo presne potrebujete, aby ste sa dostali tam, kam chcete. A čo je najdôležitejšie: podniknite prvé kroky. Len vy  môžete zmeny uskutočniť“ – tak znie Lukášova rada na záver. 

Možno nie je bodybuilding vaša šálka kávy, stále však existuje mnoho ďalších možností. Vybrali sme pre vás na inšpiráciu

10 ziskových hobby, ktoré zarábajú peniaze:

Písanie

Ilustrácie a dizajn

Hudba

Varenie

Záhradníctvo

Fotografovanie

DIY remeslá

Káva

Varenie piva

Gaming

Ak vás táto téma zaujala, ďalšie inšpirácie a tipy nájdete u nás  v kategórii HOBBY.

 

Autor: Johana Fabiková

Súvisiace články


Novinka

Ako sa zbaviť jarnej únavy?

Čitať viac
15
April

9 skvelých tipov na garden party

Premeňte vašu záhradu na čarovné miesto a doprajte vašim hosťom nezabudnuteľné spomienky!

Čitať viac
13
May

Nechce sa vám cvičiť? Porazte lenivosť !

Čitať viac
03
May