1. 0

Inšpiratívne knihy pre ženskú dušu

28. March 2023

Existuje množstvo kníh, ktoré sú určené pre ženy, a dôvody, prečo by ich mali čítať, sú rôznorodé. Celkovo, knihy pre ženy sú skvelým spôsobom, ako sa naučiť nové veci, zlepšiť svoje vedomosti či nápady a získať nové pohľady na svet. Sú tiež skvelým spôsobom, ako sa zrelaxovať a odpočinúť od každodenného zhonu. Poďte sa inšpirovať!

Inšpirujte sa v týchto žánroch:

1. Romány - romány sú skvelým spôsobom, ako si odpočinúť a relaxovať, pretože ponúkajú fascinujúce príbehy, ktoré vás vtiahnu do inej reality. Okrem toho môžu byť inšpiratívne a pomôcť vám zlepšiť svoju empatiu a vnímanie sveta okolo seba.

2. Ženská literatúra - tá sa zameriava na skúmanie ženských skúseností a problémov a často sa sústredí na témy, ako je genderová nerovnosť, rodové role, práva žien a ich osobné skúsenosti. Čítanie takýchto kníh môže pomôcť ženám lepšie pochopiť svoje vlastné pocity a upevniť ich sebadôveru.

3. Biografie - čítanie biografií úspešných žien môže byť motivujúce a inšpiratívne. Tieto knihy vám môžu ukázať, ako sa niekto druhý vyrovnal s prekážkami a dosiahol úspech, a možno vás povzbudia k tomu, aby ste sa aj vy snažili dosiahnuť svoje ciele.

4. Knihy o sebarozvoji - tie vám môžu pomôcť zlepšiť vaše zručnosti a vedomosti v oblastiach, ako je komunikácia, vedenie, plánovanie a osobný rozvoj. Tieto knihy vám môžu poskytnúť nástroje a stratégie na zvládanie stresu, zlepšenie vášho zdravia a šťastia. A to sa vždy zíde.

5. Knihy o rodine a vzťahoch - tieto knihy sa zameriavajú na rodinné a partnerské vzťahy a poskytujú rady a nápady na to, ako ich zlepšiť a udržať. Môžu vám pomôcť pochopiť, ako sa správať v zdravom vzťahu a aké sú dôležité faktory pre dlhodobý úspech vo vzťahu.

Tipy konkrétnych kníh, ktoré by mohli zaujať ženskú čitateľskú obec:

  1. "Divočina" od Cheryl Strayed - autobiografická kniha o žene, ktorá sa rozhodla prejsť Pacific Crest Trail s cieľom nájsť samú seba a prekonať bolesť zo strát v jej živote.
  2. "Žena v okne" od A.J. Finn - thriller, v ktorom sa izolovaná psychologička ocitne v centre záhadnej vraždy.
  3. "Sestry" od Daisy Johnson - mysteriózny príbeh o dvoch sestrách, ktoré vyrastajú v divokej krajine a ich vzájomnej väzbe, ktorá sa mení, keď sa do ich života vkradne tajomstvo.
  4. "Oprite sa do toho" od Sheryl Sandberg - kniha o kariére a rovnosti pohlaví od výkonného riaditeľa Facebooku, dnes už Meta. Sandberg sa zaoberá témami ako genderová nerovnosť v pracovnom svete a rady pre ženy, ako dosiahnuť svoje ciele.
  5. "Mlieko a med" od Rupi Kaur - zbierka básní, ktoré sa zaoberajú témami ako láska, strata, sebaúcta a uzdravenie.

                               

A nakoniec evergreeny: 

  1. “Môj príbeh” - Michelle Obama
  2. “Alchimista” - Paulo Coelho
  3. “Veľké kúzlo” - Elizabeth Gilbert
  4. “Sila prítomného okamihu” - Eckhart Tolle
  5. “Malé ženy” - Louisa May Alcott
  6. “Odvaha žiť naplno” - Brené Brown
  7. “5 jazykov lásky” - Gary Chapman
  8. “Čeliť divočine” - Brené Brown
  9. “Nevyhorení” - Lucia Okša a Zuzana Matuščáková
  10. “Problémové ženy” - Helen Lewis

Uviedli sme len zopár z kníh, ktoré by mohli zaujať ženské publikum. Záleží samozrejme na osobných preferenciách každej čitateľky, no tieto si v srdciach držíme my.

Autor: Adela Jasenovcová



Súvisiace články


Ste ECO-FRIENDLY?

Druhá šanca pre plastový odpad?

Čitať viac
25
October

Prečo je VZDELÁVANIE naliehavo dôležité

Čitať viac
24
January

Noviny ako ich (ne)poznáte. Čítate ich dennodenne, viete však, kedy vznikli?

Niekto by nám mohol oponovať, že v dnešnej digitálnej dobe už noviny ako také pomaly ale isto zanikajú a všetko nájdeme online. Áno, je pravda, že väčšina z nás si už aktuálne informácie vyhľadá na internete, pípne im notifikácia či zasvieti správa a vedia, čo sa za posledných pár hodín udialo. No stále medzi nami existujú skalní fanúšikovia papierových novín, bez ktorých si niektorí svoju rannú kávičku len sotva vedia predstaviť. 

Čitať viac
01
June