1. 0

TOP 9 najznámejších ženských časopisov

9 ženských časopisov o móde

05. November 2021

Nedeľné popoludnie na sedačke, kávička, vyložené nohy a v rukách voňavý lesklý časopis – to je rituál, ktorý neohrozí žiadna digitálna aplikácia ani v dnešnej technickej dobe. Ženské módne magazíny tu boli, sú a budú a prinášajú nám do života krásu, sny a tiež  tak veľmi  dôležitú chvíľku iba pre seba. 

Inšpirujte sa naším malým sprievodcom najlepšími svetovými módnymi časopismi, ktoré stojí za to spoznať bližšie:

 

1. VOGUE

vogue

Biblia módy a celkom určite najslávnejší módny časopis na svete. Prvý raz uzrel svetlo sveta v roku 1892 ako týždenník pre ženy a postupne sa prepracoval na najuznávanejší medzinárodný módny magazín. Anna Wintour, ktorá sa v roku 1988 stala jeho šéfredaktorkou, jeho slávu ešte zväčšila. S 11 miliónmi predplatiteľov z 23 krajín dnes vládne svetu módy a predpovedá módne trendy skôr, ako ktokoľvek iný. V branži platí: Kto nie je vo Vogue, akoby nikdy nebol.  Časopis Vogue si môžete predplatiť tu.

2. ELLE

Ak si chcete udržať prehľad vo svete Fashion a Beauty, byť si istá, že k vašim letným remienkovým sandálom máte tú najtrendovejšiu dĺžku sukne a farba vášho obľúbeného rúžu je ešte stále v móde, Elle je tu presne pre vás.  Najväčší módny časopis na svete píše o najhorúcejších novinkách zo sveta módy a krásy, no nielen o nich. Zaujíma sa aj o postavenie žien v spoločnosti, o ich sociálne práva v rôznych častiach sveta, o ich vzťahy. V roku 1945 vznikol v Paríži, dnes vychádza v 44 krajinách a rozhodne stojí za pozornosť. Predplatné časopisu Elle tu.

3. HARPER'S BAZAAR

Pôvodne americký časopis s jemne provokatívnym obsahom sa zameriava na vyššiu strednú vrstvu. Či už hľadáte čo práve na seba alebo sa chcete zorientovať čo sa aktuálne nosí, Harper´s Bazaar vám dá odpoveď na mnohé vaše otázky. Je nabitý rôznymi štýlmi a trendmi tak, aby vyhovoval každej žene. S predplatným časopisu Harper´s Bazaar máte príležitosť byť vždy o krok vpred. Časopis si môžete predplatiť tu

4. COSMOPOLITAN

Časopis Cosmopolitan je perfektným posilnením sebadôvery. Svoje čitateľky podporuje v pocite, že dokážu čokoľvek. Je plný trendov a tipov v  oblasti módy, vzťahových rád, trikov pre krásu, poradenstva v rámci kariéry, sexu, zdravotných tipov a tém, ktoré sa vždy považovali za tabu. Ak chcete vedieť v čom ísť do práce, ukradnúť si zopár trikov dokonalého štýlu celebrít za málo peňazí, s časopisom Cosmopolitan budete vedieť ako na to a nič vám neunikne. Cosmopotitam si môžete predplatiť tu

5. ALLURE

Americký časopis Allure milujú jeho čitateľky už od roku 1991. Zameriava sa predovšetkým na krásu, zdravie a wellness a beauty fanatičky ho považujú doslova za ikonický. Objavuje totiž absolútne najhorúcejšie trendy v make-upe, účesoch a starostlivosti o pleť a pravidelne odhaľuje tie najlepšie kozmetické produkty.  Má 8 miliónov online sledovateľov a viac ako 5 miliónov predplatiteľov z celého sveta. Časopis Allure si môžete objednať tu.

6. MARIE CLAIRE

Evelyn Prouvost, francúzska obchodníčka a legenda módneho priemyslu, založila  časopis Marie Claire v roku 1937 a už druhé vydanie predalo cez milión výtlačkov. Dnes časopis nehovorí iba o móde, trendoch, kultúre a umení, ale je i hlasom žien v meniacej sa spoločnosti. Záujem čitateliek vyvolal predovšetkým spojením módy a zodpovednej kvalitnej žurnalistiky a v súčasnosti je distribuovaný v 35 krajinách a 24 jazykoch. Časopis Marie Claire si máte možnosť predplatiť i vy.

7. INSTYLE

InStyle je praktický a prehľadný sprievodca životom a štýlom najznámejších medzinárodných celebrít. Je nabitý novinkami z prehliadkových mól, radami od odborníkov, rozhovormi so zaujímavými osobnosťami a exkluzívnymi príbehmi. Časopis obsahuje inšpiratívne módne kombinácie a kvalitné beauty poradenstvo. Časopis InStyle máte možnosť objednať si na tomto mieste.

8. RED

Časopis Red pomáha ženám žiť ich „najmódnejši“ život. Ponúka štýl pre všetky typy postáv, pre každý vek a váhovú kategóriu a tiež návod na to, čo je v každom ročnom období horúci hit. Vďaka reflektovaniu na aktuálne udalosti, beauty poradenstvu, tipom na cestovanie a inšpirácii v oblasti interiérového dizajnu môžeme smelo povedať, že Red sa zameriava na nachádzanie rovnováhy a vzbudenie pozitívnosti. Je plný článkov, zameraných na pomoc stať sa tou najlepšou verziou seba samej.

9. GRAZIA

Týždenník plný najnovších módnych trendov, krásy, celebritných pikošiek a rozhovorov z inšpiratívnymi ženami z celého sveta. Grazia je výborná voľba pre rýchlu orientáciu vo svete módy a hviezd. Máte vyhliadnutý módny štýl ktorý chcete vyskúšať? Grazia ponúka možnosti, ako trendy upraviť podľa veku, postavy, príležitosti... 

autor : Johanna Fabiková

Súvisiace články


Ste Happytarián?

Na šťastie sa nečaká, šťastie si vytvárame sami.

Čitať viac
30
May

Prečo je VZDELÁVANIE naliehavo dôležité

Čitať viac
24
January

Spomínate si na to, alebo ste už o tom iba čítali? Počas socializmu ste si na Slovensku určite nemohli prečítať nasledujúce diela

Mladšie generácie berú slobodu ako bežnú a neodškriepiteľnú vec, no tí starší, ktorí zažili aj temnejšie obdobie skúmania a kontroly informácii - štátnu cenzúru - vedia, že aj takú obyčajnú vec ako knižku niekedy netreba brať ako samozrejmosť. 

Čitať viac
15
May