1. 0

Čo čítajú slovenskí muži?

Muž, ktorý sa zaujíma o literatúru a rád číta, je pre ženy príťažlivejší.

30. May 2020

Vyplýva to z prieskumu jedného z britských vydavateľstiev. Kniha, noviny alebo časopis, ktorý muž číta na verejnosti, prezrádza o jeho osobnosti viac ako oblek, topánky, slnečné okuliare či strih vlasov.

Čítanie na verejnosti, najmä vo svetových metropolách nie je nič nezvyčajné. Jazda do práce verejnou dopravou zaberie aj hodinu a čítanie je tak jednou z možností, ako si skrátiť dlhú chvíľu. Život na Slovensku je v tomto smere trochu odlišný. Boli sme zvedaví ako sú na tom s čítaním slovenskí muži. Čo čítajú. A čítajú vôbec?

Na vzťah ku knihám, novinám a časopisom sme sa spýtali troch spomedzi vás.

 

Aký je tvoj vzťah k novinám a časopisom?

Potrebujem byť zorientovaný a preto samozrejme čítam. Človek by nemal dôverovať iba jednému médiu, treba si prečítať viacero názorov. Preto ak sa potrebujem dozvedieť niečo z aktuálnych domácich tém, hľadám informácie zo zdrojov ako Denník N, SME alebo Hospodárske noviny. V rámci svetového diania sa spolieham na Economist, Financial Times alebo Bloomberg. Keď si chcem oddýchnuť, siahnem po časopise Biker, ktorý sa týka môjho hobby, horskej cyklistiky.

Ktorá kniha ta v poslednom čase zaujala?

Musím sa priznať, že kníh veľa nečítam, no keď som si našiel čas, vždy ma zaujala literatúra faktu. Autori ako Dan Brown, ktorí s fikciou kombinovali aj zaujímavé fakty vedia moju pozornosť udržať veľmi dlho.

Máš nejaké časopisy predplatené?

Žiadne časopisy bohužiaľ neodoberám, nemal by som čas sa im venovať. Väčšinou, keď mám potrebu si niečo prečítať, vyhľadávam obsah online. Počas stredoškolského štúdia som odoberal Level a ProHockey no teraz už nemám toľko času, radšej sa hokeju, športu alebo PC hrám naplno venujem, než si o nich čítam.

Jakub, 31 rokov, Business analytik

 

Aké časopisy rád čítaš?

Časopisy ktoré ma zaujímajú mám rozdelené na „čítacie“ a „pozeracie“. Skoro pravidelne si kupujem Týždeň a Reflex a občas Historie a Plus7dní. Kvôli mojej profesii a inšpirácii  kvalitnými  módnymi a reklamnými fotografiami si zasa kupujem taliansky Vogue českú ELLE a Dolcevita.

Akú knihu máš momentálne rozčítanú?

Momentálne mám rozčítané: Svit Luny od Pierre La Mure, Hitler od Joachima Festa, Stopárov sprievodca galaxiou od Douglasa Adamsa, Malý strom od Forresta Cartera, Totální rauš, drogy ve Třetí říši od Normana Ohlera... rozčítané znamená že som začal, nedokončil ale mám to v pláne. Všetky sú výborné a pokračujem v ich čítaní vždy podľa nálady.

Máš niektoré časopisy aj predplatené?

Predplatenú mám Historickú Revue, je to podľa mňa veľmi kvalitný a zaujímavou formou písaný časopis pre ľudí, ktorí sa chcú dozvedieť niečo o našej minulosti. Redaktori a prispievatelia sú naozajstní odborníci v oblasti histórie, takže všetky informácie v časopise môžem pokojne považovať za seriózne a pravdivé.

Martin, 44 rokov, fotograf

 

Aké miesto majú v tvojom živote noviny a časopisy?

Nie som pravidelný čitateľ žiadneho periodika. Bohužiaľ si to časovo nemôžem dovoliť. Kedysi som si každý týždeň kupoval v stánku plnú tašku novín a časopisov, všetko som chcel vedieť, všetko som si chcel prečítať, ale  výsledok bol ten, že sa mi neprečítané len kopili doma na stole. Dnes si príležitostne kúpim Forbes alebo .týždeň.

Akú knižku by sme našli na tvojom nočnom stolíku?

Momentálne mám rozčítanú knihu Každý klame od Setha Stephens-Davidowitza o tom, čo nám internet a google môže prezradiť o tom, kto skutočne sme. Odporúčam.

Využil si niekedy v živote možnosť nejaký časopis si predplatit?

Osobne nemám predplatený žiadny časopis, ale časopisy pravidelne predplácam svojim blízkym a známym väčšinou na konci roka. Je to skvelý darček na Vianoce.

Richard, 47 rokov, špecialista na online marketing

Takže podčiarknuté, sčítané: Áno, slovenskí muži čítajú. Majú radi literatúru faktu a pri čítaní sa chcú aj niečo nové dozvedieť, nejde im o prvoplánový relax.

AK VÁS ZAUJÍMAJÚ PODOBNÉ TÉMY, OBJEDNAJTE SI  Z NAŠEJ PONUKY PREDPLATNÉHO  NOVÍN A ČASOPISOV V KATEGÓRII LIFESTYLE/MUŽI : kliknite tu

Súvisiace články


Novinka

Dovolenkové čítanie volá!

Super tipy na knihy

Čitať viac
25
July

Inšpiratívne knihy pre ženskú dušu

Čitať viac
28
March

Ochrana zásielky pri doručovaní novín a časopisov

Vedeli ste, že ochrana zásielky nie je samozrejmosťou? 

Čitať viac
17
December