1. 0

9 skvelých tipov na garden party

Premeňte vašu záhradu na čarovné miesto a doprajte vašim hosťom nezabudnuteľné spomienky!

13. May 2022

Po dlhej zime, ktorú ste strávili vnútri, nie je nič lepšie, ako vyjsť na čerstvý vzduch a užívať si jarné slnečné lúče spolu  s vašimi blízkymi. Prichádza sezóna garden partygrilovačiek. Premeňte vašu záhradu na čarovné miesto a doprajte vašim hosťom nezabudnuteľné spomienky! Garden party má viac menej charakter neformálneho pohostenia v prírode alebo parku konajúceho sa v poobedných hodinách. Aby bola pre vás a vašich hostí zároveň nevšedným momentom, nezabudnite na to, že celé tajomstvo vydarenej garden party tkvie v dobrej príprave. Máme pre vás overené rady, vďaka ktorým očaríte aj tých najnáročnejších hostí. Prevedieme vás nimi krok za krokom.

Ako na super garden party? 9 super tipov

  • Zoznam hostí

Spíšte si zoznam pozvaných hostí, aby ste vedeli, koľko miest na sedenie a koľko porcií jedál a nápojov treba pripraviť. Keďže garden party sa koná v exteriéri, výhodou je, že nie ste limitovaní kapacitou vášho príbytku a tak môže byť zoznam hostí o niečo dlhší. Obklopte sa ľuďmi, ktorých máte radi, aby ste sa cítili v ich spoločnosti príjemne.

  • Miesto konania

Na základe počtu pozvaných, sa rozhodnite pre miesto, kde chcete garden party usporiadať. Ak bývate v dome, vaša záhrada je pre garden party dokonalým miestom. Rovnako sa oslava môže konať aj na lúke alebo v parku. Zámocký park priam vyzýva na usporiadanie záhradnej svadobnej hostiny, ktorá sa teší stále väčšej popularite.

  • Rozpošlite pozvánky

Ak ste zruční, prekvapte vašich hostí vlastnoručne vyrobenými pozvánkami. Samozrejme môžete využiť výdobytky modernej doby a rozposlať pozvánky elektronicky. Na základe potvrdenia účasti aktualizujte zoznam pozvaných hostí, od ktorého sa budú odvíjať nasledovné kroky. 

  • Stolovanie

Pre bežný počet hostí postačí jeden dlhý stôl, lavica a pár stoličiek, na doplnenie môžete použiť aj viaceré menšie stolíky. Hlavne deti ocenia sedacie vaky, veľké vankúše, romantikov poteší záhradná hojdačka. Nezabudnite na slnečníky, ktoré vás ochránia pred horúcimi slnečnými lúčmi. V závislosti od počtu pozvaných pripravte taniere, príbory a poháre.

  • Jedlo

Pripravte si menšie pokrmy, jednoduché na trávenie. Ideálne sú šaláty, studené polievky, jednohubky, ovocné koláče, dezerty bez krému, smoothies. Garden party je častokrát spojená s grilovačkou. Zaobstarajte si vhodný gril a pomôcky na grilovanie a prekvapte vašich hostí zeleninovými špízmi, marinovanými rebierkami, či grilovanými syrmi. 

  • Nápoje 

Neodmysliteľnou súčasťou správnej garden party sú miešané nápoje. Hostia isto ocenia domáce bylinkové limonády a drinky z rozmixovaného ovocia, ktoré pekne vyniknú v džbánoch z hrubého skla. Nápoje podávajte vždy dobre vychladené, preto sa nezabudnite 

vyzbrojiť dostatočným množstvom ľadu.

  • Výzdoba

Keďže k dobrej atmosfére prispieva aj vhodne zvolená výzdoba, nechajte si na nej naozaj záležať. Ak použijete obrusy, nezabudnite ich pripevniť svorkami alebo zaťažiť džbánmi, ťažšími taniermi alebo vázami s kvetmi z vašej záhrady. Aby ste sa mohli baviť aj po zotmení, zaveste na stromy lampáše, svetelné reťaze, ktoré vám priestor nielen pekne osvetlia, ale aj zútulnia. 

  • Hudba a zábava

Vopred si pripravte playlist. V deň konania garden party sa nebudete musieť zaoberať správnym výberom pesničiek. Myslite na to, aby si hostia každej vekovej kategórie prišli na svoje. Okrem súťaží a rôznych zábavných aktivít sa o veselú náladu sa postará karaoke výbava. Deťom zabezpečte farbičky a omaľovánky, zabaviť sa môžu aj skákaním na trampolíne.

  • Oblečenie 

Váš odev by mal byť pohodlný a vzdušný. Pre ženy sú ideálne ľahké letné šaty v pastelových farbách s jemnými vzormi, ktoré môžu byť doplnené klobúkom, jemnou šatkou a slnečnými okuliarmi. Obujte si topánky na nízkom podpätku. Muži môžu skombinovať nohavice s košeľou bez kravaty, odporúčame svetlé farby. Veľmi milo pôsobí, ak sú partneri, či už hostitelia alebo pozvaní, vhodne zladení.

Čo by nemalo chýbať na dokonalej garden party:

  • rozkladací záhradný stan
  • odkladacie plochy
  • skladacie stoličky pre nečakanú návštevu
  • obrúsky na utretie rúk
  • odpudzovače hmyzu
  • deky na chladnejší večer alebo na sedenie
  • opaľovací krém

Ak vám náhodou nevyjde všetko podľa vašich predstáv, nenechajte si pokaziť náladu, dôležité je stretnúť sa s vašimi blízkymi a zabaviť sa. Sezóna grilovačiek, opekačiek a letných osláv pod šírym nebom už čaká na vás. Inšpirujte sa dobrotami!

Autor: Adela Jasenovcová

V zábave, či oddychu môžete pokračovať aj čítaním novín a časopisov z našej rovnomennej kategórie. 

Súvisiace články


Covid a znamenia

AKO SA VAŠE ZNAMENIE ZVEROKRUHU SPRÁVA POČAS PANDÉMIE?

Čitať viac
05
November

Nechce sa vám cvičiť? Porazte lenivosť !

Čitať viac
03
May

Ste ECO-FRIENDLY?

Druhá šanca pre plastový odpad?

Čitať viac
25
October