1. 0

Viete, kto sú digitálni nomádi?

A nie ste náhodou aj vy jedným z nich?

Stále častejšie sa stretávame s pojmom freelancovanie - zamestnanie “na voľnej nohe”.

01. January 1970

Či už sú to marketéri, dizajnéri, prekladatelia, architekti, aktuálne veľmi moderné “povolanie” - influenceri a podobne, je ich stále viac. Pracujú z domu, z rôznych co-workingových priestorov alebo len tak z kaviarní a my ostatní, ktorí máme prácu od 9 do 17tej hodiny v kancelárii im potichučky závidíme.

 Freelancovanie však zašlo o krok ďalej. Kto by nechcel tráviť väčšinu časť roka pri mori? Alebo na cestách po Európe, či iných svetadieloch? Toto všetko ponúka digitálne nomádstvo. Tento pojem označuje životný štýl založený na využívaní telekomunikačných technológií, vďaka ktorým si človek dokáže zarábať peniaze online, cez mobil, počítač či iné zariadenia, a to mu umožňuje slobodný pohyb po svete a nomádsky spôsob života - digitálni nomádi nikde nezotrvajú dlho, presúvajú sa, objavujú svet a kultúry, skúšajú nové veci.

 A ktoré sú najpopulárnejšie destinácie digitálnych nomádov? Bali, Thajsko, Kolumbia či Mexiko, to znie skvelo, však?

No ruku na srdce, je nám jasné, že veľa ľudí jednoducho nie je na takýto životný štýl stavaných. Prichádza s ním totiž istý diskomfort a vystúpenie zo svojej komfortnej zóny, na druhej strane však ponúka množstvo nezabudnuteľných zážitkov a skúseností. Ale svet je predsa o rozmanitosti, no nie?

Súvisiace články


Inšpirácie pre umelecké projekty a hobby

8 nápadov, ako sa nechať inšpirovať jesennou atmosférou.

Čitať viac
26
October
Novinka

Objavte top 10 lokalít na Slovensku počas Veľkej noci

Čitať viac
25
March
Novinka

Osloboďte sa od záťaže a začnite s novou prácou

Jesenné obdobie inšpiruje mnohých ľudí začať nanovo. 

Čitať viac
01
October